Borttagning av Fibromer/Skin Tags

Borttagning av Fibromer/Skin Tags

Fibrom består av bindvävsceller samt kollagen och är ofarligt, dock kan vissa uppfatta Fibromen som kosmetiskt störande. Fibrom framträder oftast när man passerat 30- års gränsen och orsaken bakom varför fibromen uppkommer är oklart.

Fibrom (Själkande fibrom) varierar i storlek, alltifrån någon mm till en cm och förekommer ensamma eller som multipla. Små fibrom kallas för ”skin tags” och dessa förekommer mest hos äldre och återfinns oftast på hals och axiller samt dekolltage. Fibrom liknar en bindvävsknuta och är en vanligt förekommande hudförändring som av många anses vara missprydande och i vägen.

Hur ser ett fibrom ut?

Fibrom kan se ut som hudfärgade flikar, eller som ett utåtstående födelsemärke utan pigment. Fibrom är en helt ofarlig godartat bindvävstumör som är uppbyggd av bindvävsceller och trådstrukturer av kollagen.

Hur ser man ut efter att man tagit bort ett Fibrom?

Efter behandlingen bildas en skorpa som lossnar efter ungefär en vecka. Som vanligt ska man inte riva eller klösa på sår utan låta sårskorpan efter fibromet vara för att undvika ärrbildning. En lätt rodnad runt behandlingsområdet kan kvarstå ytterligare en vecka efter att skorpan har lossnat. Oftast upplever patienten att fibromet är borta och läkt efter två veckor, läkning i ansiktet går vanligtvis något fortare än på övriga kroppen.

Hur blir resultatet av behandlade Fibrom?

Efter läkningen syns oftast ingenting av ditt fibrom. Om fibromet suttit på någon annan del av kroppen än ansiktet kan en liten vit prick bli kvar.

Hur ska jag bete mig efter behandlingen?

Ett par dagar efter behandlingen låter man den lilla hudfärgade tejpbiten sitta kvar. Du kan duscha som vanligt men första dagen kan det svida lite. Så länge det är en pigmentskillnad på området som behandlats ska du använda vårt UV-skydd på området, SPF 30.

Våra Priser

1 Fibrom/skin tags – 15 min pris från 795:-
2-5 Fibromer – 30 min 2000:-
5-10 Fibromer – 30 min 3000:-

 Emlakräm eller kylspray ingår i behandlingen