Vaxning

Vaxning är en tillfällig lösning för att ta bort ansikts/kroppsbehåring. För bästa resultat bör håret vara 0,5-1 cm för att fästa i vaxet.

Tips före vaxning

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att längden på det hår som du vill vaxa är ca 0,5 – 1,0 mm långt, dvs. efter rakning ska det vara helst 20 dagars utväxt på ben, rygg, bröst, mage och armar. Fö resten av kroppen gäller minst 10-14 dagars utväxt efter rakning eller 4-5 veckor efter vaxning. Då håret har 3 olika faser betyder det att du vid ditt första vaxningstillfälle hamnar mitt i alla växtfaser. Det medför att några strån att fortsätta växa eftersom de inte nått till ytan ännu. Dessa strån är få och kommer att följa med vid nästa tillfälle. Vårt mål är ett så hårfritt resultat som möjligt. Huden skall vara ren, ingen body lotion får ej heller vara solbränd eller skadad ex. eksem eller sår.

Tips efter vaxning

Efter en vax behandling bör du under 24 h inte använda tvål, lotion, parfym eller make up på det vaxade området. Du bör undvika sol och bada i minst 24 h helst längre efter utförd behandling för att eliminera risk för permanent pigmentförändring. Man kan duscha med svalt vatten.

Vill du boka en tid? Testa vårt nya bokningssystem!